В пленарната зала на Европейския парламент ще бъде повдигнат въпросът -

...
В пленарната зала на Европейския парламент ще бъде повдигнат въпросът -
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Скопие престъпи червена линия, конфронтацията вече е с европейските институции

" В пленарната зала на Европейския парламент ще бъде издигнат въпросът - за какво с ръководителя на фондация " Българска памет " доктор Милен Врабевски и още трима българи не бяхме позволени в РСМ. Трябва да се изясни какво ще се случва отсега нататък и по какъв начин това се съвместява със статута на страна, която е претендент за член на Европейския съюз. Това е тежък казус. Никоя страна от Западните Балкани не си е разрешавала сходно нещо ". 

Това сподели евродепутатът Андрей Ковачев по БНР откакто на 6 май група българи се опита да стигне до Ново село, с цел да участва на панихида на българското военно гробище, само че не беше позволена в югозападната ни съседка. Ковачев бе измежду тях. 

И добави, че очаква отговори и от министри на Северна Македония. 

Ковачев акцентира, че РСМ са престъпили алена линия, която не могат да прекрачват, в случай че считат за сериозна европейската интеграция. 

" Тук става дума към този момент не за борба с България, а с европейските институции. В момента се дебатира резолюцията за Северна Македония и това ще влезе в нея. Ако не одобряват съществено позицията на Европейския парламент и Европейската комисия, то това е различен въпрос, очевидно не одобряват съществено приемането си в Европейския съюз ", сподели българският евродепутат. 

Според него антибългарската изразителност се е засилила в РСМ поради идните избори и съревнованието сред ръководещи и опозиция - кой повече ще отбрани македонската еднаквост от неприятните българи. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР